Laat je meevoeren op “Klanken van Herinnering”

Soms wil je zomaar even stilstaan bij de dingen die voorbijkomen of voorbijgaan. Of je hebt momenten en mensen die je je herinnert met weemoed of warmte. Dat idee inspireerde ons en een collega-koor tot een concert met de titel “Klanken van Herinnering”. Benieuwd?

In het laatste weekend van september 2019 geven Kamerkoor Tourdion Waalwijk en Kamerkoor Mi Canto uit Heeswijk-Dinther het dubbelconcert “Klanken van Herinnering”. Er is een uitvoering in de Kerk aan de Haven in Waalwijk en een in de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther. Het gaat om een uniek concertproject tussen twee Brabantse koren die elkaar alleen van naam kenden. 

Mi Canto o.l.v. Enrico van Schaik en Tourdion o.l.v. Rick Muselaers laten eigen repertoire horen en zingen ook liederen gezamenlijk, begeleid door Huub Sperber op de piano. Het wordt een verrassend programma met werk van bekende en onbekende componisten: Brahms, Elder, Gjeilo, Lauridsen, Nystedt, Stanford, Stopford, Pärt, Rheinberger en Tavener. Op verschillende manieren passen de gekozen werken bij het thema van overdenken – gedenken – herdenken.

Na afloop het verdiende applaus en de bloemen